pcakes 09
pcakes 11
5 1 of 1 25
pcakes 07

Pridruži se skupnosti Cakeyourstory ustvarjalcev

Skupaj gradimo skupnost, ki temelji na podpori, pozitivi in spodbujanju vseh tistih, ki neizmerno uživajo v peki in dekoraciji tort.

Spoznaj najbolj zagrete ustvarjalce, ki so s pomočjo Pcakes tečajev nadgradili svojo ustvarjalnost in znanje ter z nami delijo svoj uspeh in mini polomije v kuhinji.

Kaja G.

Kaja obožuje peko in kuhanje. Najraje pa povabi svoje prijatelje in jim pripravi kaj novega.

Največja polomija v kuhinji?

Medena hišica . Lani sem želela sodelovati v zimskem izzivu in prvič v življenju speči medeno hišico. Zastavila (in izrisala) sem si zelo optimističen dizajn. Pripravila sem dve hiški, obe sta se razpadli in pristali na tleh. Še danes nisem povsem prebolela te polomije.

Največji ponos v kuhinji?

Torta Purple Fairy, ki sem jo letos spekla za svoj rojstni dan. Moja babica, ki ni ljubitelj tort, je pojedla cel kos!

Maja V.

Peka je edina stvar, ki jo sprošča in umirja in v tem res uživa.

Največja polomija v kuhinji?

»Torta bi morala biti 3-nadstropna. Težava je bila v tem, da nisem pravilno preračunala velikosti in teže. Ko sem torto začela sestavljat je spodnja torta začela zaradi teže pokati. Iz 3. Nadstropne sem potem naredila 2-nadstropno.«

Največji ponos v kuhinji?

 »Ma mislim, da trenutno so kar vse tortice moj ponos.«

PETRA K.

Ustvarjanje v kuhinji jo sprošča in navda z dobro energijo. To je njen svet in v peki se sprosti.

Največja polomija?

»Največja polomija je bila moja prva torta, ki sem jo, če se prav spomnim, spekla pri desetih letih. Spekla sem nutellino torto. ampak spekla torto, nutelino torto. Seveda sem z nutelo krepko pretiravala. Torta je bila povsem brez oblike, nemogoče jo je bilo rezati na koščke, ker je bila tekoča.«

Največji ponos v kuhinji?

» Če moram izbrati torto je to definitivno torta ljubezni, po vajinem receptu, ki sem jo letos ustvarila za svojega partnerja. Bila je božanska po okusu in lepa na izgled.«

PETRA M.

Petra že od malega rada peče in ustvarja v kuhinji. Najraje torto podari za darilo, saj se v tej tortici čuti veselje in ljubezen, ki jo je vložila v njo.

Največja polomija?

Pri ”transportu” torte iz kuhinjskega pulta do hladilnika, se je zgornji del torte ”zapeljal” iz spodnjega dela biskvita (preveč namočen biskvit in premehka krema) in priletela na tla točno pred hladilnik.

Največji ponos v kuhinji?

Kljub temu, da nima veliko pripomočkov, v kuhinji improvizira in se stalno izobražuje.

TINA V.

Tina se ob peki sprosti in naužije pozitivne energije. Še posebej pa rada peče zato, ker pride na platno tudi njena kreativna plat.

Tvoja največja polomija v kuhinji?

»Uh…jih je več ????…od tega, da sem pozabila dat sladkor in pecilni prašek v maso za biskvit, do tega, da mi je pokala maslena krema na torti.«

Tvoj največji ponos v kuhinji?

»Ko mi je uspelo prvič narediti dvonadstropno torto. Poleg tega mi je uspel še izgled in okus torte.«

ZALA A.

Zala rada ljubiteljsko peče, saj ji ustreza da se včasih umakne iz kaosa v svet natančnih receptov. Peče za svoje bližnje, rada pa posladka tudi sodelavce v službi.

Največja polomija v kuhinji?

Težave ji je delala črni gozdiček torta, kjer je bil biskvit tako namočen, da se je pri prestavljanju dobesedno prelomil na pol. A torta se je vseeno pojedla.

Največji uspeh v kuhinji?

Tortica kjer sem uporabila več različnih tehnik, sama sem si zamislila, kakšne bodo plasti in ker sem ohranila mirno kri, ko je bilo videti, da bo torta “kolabirala” in sem jo uspešno rešila.

TJAŠA B.

Tjaša rada rada odkriva nove recepte in je najbolj vesela, ko ji kakšna torta res dobro uspe. Pa tudi domači se ne pritožujejo.

Polomije v kuhinji?

Kaj preveč drastičnega se ji še ni zgodilo, razen zažgane karamele.

Ponosna je na vse svoje tortice, še posebej pa na visoko torto za staro mamo in na torto, ki jo je spekla za svojega sina.

Z7A1821

Kako se pridružiš?

Če si poizkusil/a že nekaj Pcakes spletnih tečajev in bi z nama rad/a delil/a svojo sladko zgodbo in napredek se nama oglasi na mail info@petrascakes.com.

Vsi Cakeyourstory ustvarjalci bodo predstavljeni na spletni strani in ig profilu @cake.yourstory ter bodo deleženi dodatnih nasvetov za bolj uspešno delo.

ilustracija ustvarjalci

Odkrij svojo lastno ustvarjalnost

Nadgradite svoje znanje in tehnike dekoracije tort.

Pcakes tečaji
Spletna trgovina
Butično naročilo